fbpx

Čo je to dabbing a ako vyzerá tento druh inhalovania?

Okrem skleniek, bong a jointov je tu menej známa metóda inhalovania, ktorá existuje už nejaký ten piatok. Nazýva sa dabbing.
Čo je to dabbing a ako vyzerá tento druh inhalovania?

Sklenky, bongá či jointy pozná skoro každý. Okrem nich je tu ale jedna metóda inhalovania, ktorá je menej známa, hoci je tu už nejaký ten piatok. Nazýva sa dabbing.

Dabbing narozdiel od klasického inhalovania využíva konopný koncentrát, ktorý môže mať viac foriem. Do tohto koncentrátu sa následne namáča „dabber“, v angličtine klinec. Dabber sa na horúcej ploche trie, vaporizuje a následne je možné inhalovať dym. Názov je odvodený práve od spôsobu, akým sa toto fajčenie praktizuje, keďže dabbing = ťukanie.

Je dabbing silnejší než klasické fajčenie?

Jendoznačne. Nejde ani tak o spôsob inhalácie, ako o extrakt, ktorý sa páli. Ak má bežný model v jointoch či bluntoch 15 – 25 % THC (samozrejme v prípade, že siahneš po THC a nie po CBD), tak extrakt môže mať potenciálne nasýtenie až 85 %. Pri neuváženom dávkovaní si teda začiatočník koleduje o veľmi nepríjemný stav.

Aký konopný extrakt sa používa na dabbing?

Väčšinou je vo forme Butan Hash Oil (BHO), u nás označovaný ako butánový hašiš olej. Vzniká extrakciou kanabinoidov priamo z rastliny pomocou butánu. Vďaka tejto extrakcii má vysokú koncentráciu THC, resp. CBD, prečo sa zvykne používať na medicínske účely a pre zmiernenie symptómov terminálnych chorôb.

Konzistencia môže byť rôzna a podľa nej sa aj formy BHO nazývajú: shatter, sugar wax, crumble, to sú len príklady toho, ako môže BHO vyzerať. Podstatné je vedieť si ho správne vyextrahovať, alebo zohnať čistú látku od skúseného výrobcu či predajcu. Zle pripravené BHO obsahuje stopy butánu, čo ti v žiadnom ohľade nepomôže.

Pomôcky pre dabbing

Pomôcok na dabovanie je trochu viac, než na klasické fajčenie. Okrem spomínaného dabbera a bonga budeš potrebovať aj stabilný plameň, ideálne horák. Najlepšie bude, ak si pozrieš krátke video, v ktorom ti všetko vysvetlí odborník na slovo vzatý.