Varenie s CBD nie je žiadna veda, ak
dodržiavate základné pravidlo, o ktorom sme si povedali v našom úvodnomčlánku o CBD kuchyni. Poďme sa pozrieť na jednoduchý sladký recept, ktorý
zvládne aj neskúsený kuchár a nevyžaduje si žiadnu tepelnú úpravu.
Čokoládová pena (mousse) s CBD olejom
Jednoduchý dezert, ktorý najlepšie chutí
chladený a môžete ho dozdobiť ovocím, alebo podávať samostatne. Z navrhovaných
ingrediencií získate 4 porcie. Ako sladidlo sme odporučili agáve sirup, aby sme
sa držali vegánskeho receptu, vy však môžete použiť na osladenie čokoľvek – v prípade
medu si dávajte pozor, aby ste penu nepresladili.
Ingrediencie pre 4 porcie:
2 veľké zrelé avokáda,
Hrsť datlí,
¼ hrnčeka kvalitného práškového kakaa,
4 lyžice agáve sirupu (alebo iného sladidla
podľa chuti),
½ lyžičky vanilky,
Niekoľko mililitrov studenej vody,
Herbforce CBD olej podľa výberu, odporúčame
náš 30 % variant.
Postup:
1. Ošúpte avokáda, vykôstkujte ich a nahrubo
rozrežte. Ďatle vykôstkujte a namočte do vody, aby boli vláčnejšie.
2. Avokáda, ďatle, agáve sirup, vanilku, kakao a pár
mililitrov vody vložte do mixéra. Použiť môžete aj tyčový mixér, lepší výsledok
ale získate v uzavretej nádobe na mixovanie.
3. Po vymixovaní zmesi pridajte niekoľko kvapiek
CBD oleja, ktorý predtým pretraste. Dávkovanie si zvoľte sami. Ak sa rozhodnete
pre náš 30 % CBD olej, 8 kvapiek (= 88,8 mg CBD) do vymixovanej zmesi zabezpečí
na jednu porciu 20+ mg CBD. Mixujte len krátko, aby sa zmes premiešala.
4. Ak je to nutné, môžete priliať trochu studenej
vodu, aby ste pri mixovaní dosiahli ideálnu konzistenciu peny.
5. Mousse podávajte v malých miskách,
dozdobiť ju môžete lesným ovocím. Penu skladujte v chladničke maximálne 48 hodín. Myslite na to, že oxidácia znižuje účinky CBD.