fbpx

Priprav si mexický quinoa šalát s CBD

Tento recept je jednoduchý, rýchly a ocenia ho najmä vegáni a vegetariáni, ktorí obľubujú CBD.
Priprav si mexický quinoa šalát s CBD

Vegáni a vegetariáni budú tento lahodný šalát z quinoa zbožňovať. Je to extrémne ľahký recept, na toto jedlo budeš potrebovať iba jednu veľkú panvicu. Vydrží tiež niekoľko dní v chladničke, takže si každý deň môžeš na obed vziať trochu práce či školy.

 

INGREDIENCIE:

  • 2 lyžice rastlinného oleja
  • CBD olej (podľa tvojho dávkovania)
  • 3 strúčiky cesnaku, pretlačené
  • Menšia konzerva fazule, scedená
  • Menšia konzerva sladkej kukurice, scedená
  • 3 rímske paradajky, nakrájané na kocky
  • 1 šálka quinoe, opláchnutá – ideálne aj predvarená, aby nebol výsledná šalát horký. Priprav si ju radšej samostatne.
  • 2 šálky zeleninového vývaru
  • 1 lyžica čili prášku
  • 2 lyžičky rasce
  • 2 lyžičky papriky
  • 1 lyžička soli
  • 1 lyžička čierneho korenia
  • 1 avokádo na kocky
  • 1 limetka, odšťavená

 

POSTUP:

1.Zmiešaj rastlinný olej s CBD olejom, až kým sa poriadne nespoja. Túto zmes zahrej na veľkej panvici na strednom ohni. Nezabúdaj, že CBD pri vysokej teplote degraduje, preto sa snaž držať teplotu nižšie.

2.Pridaj cesnak do oleja a orestuj ho asi dve minúty, kým nezmäkne, nezhnedne a nezačne voňať.

3.Pridaj čierne fazule, kukuricu, paradajky, quinou, zeleninový vývar, čili prášok, kmín, papriku, soľ a korenie. Miešaj, kým nie je všetko spojené, potom prikry a povar 15-20 minút, kým sa tekutina nevstrebe a quinoa nebude jemná.

4.Prelož zmes do servírovacej misy a na vrch daj avokádo a pokrop to celé limetkovou šťavou.

Dobrú chuť!