fbpx

Koľko kalórií má marihuana?

Má marihuana kalórie? Pri jej fajčení je odpoveď samozrejme záporná, no napriek tomu na náš organizmus vplýva svojsky.
Koľko kalórií má marihuana?

Má marihuana kalórie? Fajčenie ganje ti logicky nemôže samé o sebe zdvihnúť kalorický príjem, takže jednoduchá odpoveď je NIE. Hoci má marihuana množstvo pozitívnych vplyvov na náš organizmus, nemá nutričnú hodnotu – ak neberieme do úvahy, že by si si dal semiačka, ktoré obsahujú rastlinnú bielkovinu, prípadne stonky a listy, ktoré obsahujú vlákninu.

Keď je marihuana fajčená, nemá žiadne kalórie. Existujú však veci, ktoré je možné spárovať s konope, čo mu zároveň dodá kalórie. Najlepším príkladom sú jedlá. Aj keď marihuana či konope nemusia mať kalórie samé o sebe, konzumovať ich môžeš napríklad vo forme čokoládových tyčiniek, gumenných medvedíkov, alebo iných jedál. A tie už kalórie majú.

 

Marihuana sa spája so zvýšeným počtom kalórii

Je to relatívne jednoduchá korelácia. Ako sme písali v tomto článku o grelíne, marihuana spôsobuje vylučovanie tohto hormónu hladu, čo má za následok takzvané „munchies“. Ak si brčko dopraješ pravidelne, je veľmi možné, že práve kvôli nemu je tvoj kalorický príjem vyšší, než by bol bez neho.

Pre mnohých je pravda, že fajčenie trávy môže dočasne zvýšiť chuť do jedla súčasne s pocitom eufórie. Ak však ide o vedľajší účinok, ktorý pociťuješ, existujú spôsoby, ktoré ti pomôžu vyrovnať príjem kalórií.

 

 

Jednoduchý hack ako to s kalóriami neprehnať

Najväčší hack v tomto prípade je obklopiť sa zdravým jedlom. Keď fajčíš alebo konzumuješ veľa produktov s obsahom THC a máš zvýšenú chuť do jedla, nemusí to nutne znamenať napchávať sa rezňami a nugetkami, či nutellou.

Mnohí si vyberú občerstvenie, ktoré je po ruke. Niečo rýchle, jednoduché, ideálne sladké alebo slané – teda chute, ktoré náš mozog vyhodnocuje ako zrelé (sladké), alebo mineralizované (slané). Výrobcovia vedia, prečo je toľko výrobkov na trhu presladených alebo presolených. Je to útok na naše základné pudy.

Ak sa doma obklopíš samými zdravými vecami, ktoré až tak nemusíš, rozdiel si všimneš takmer okamžite. Tvoje munchies už nebudú také silné. Chce to ale aj trochu sebakontroly, keďže dnes nie je nič zložité aj v „euforickom“ stave vyklikať donášku a prebrať si ju s pohľadom upretým do zeme.

 

Dajú sa muchnies potlačiť?

Ako sme písali v článku o mikrodávkovaní, viacerí ľudia preferujú tento spôsob užívania marihuany, lebo sa necítia natoľko ovplyvnení niektorými jej účinkami. Môžeš to vyskúšať tiež. Ak chceš mikrodávkovanie aplikovať v prípade CBD, nezabudni, že to sa musí v tele kumulovať a príliš nízka dávka ti vážne nič nespôsobí.