Občas sa ti cez týždeň nechce variť a radšej
zvolíš donášku? Tento recept je za pár šupov, no napriek tomu je chutný a pripravíš
si ho vážne rýchlo. S dávkou CBD to bude ideálny chill po ťažkom pracovnom
alebo školskom dni.
INGREDIENCIE:
- 1 lyžica olivového oleja
- 4 strúčiky cesnaku, prepasírované
- 1 štipka chilli vločiek
- 30 gramov šampiňónov, nakrájaných na plátky
- 2 stredné paradajky, nasekané
- Soľ a korenie, podľa chuti
- 4 šálky čerstvého špenátu
- ½ šálky paradajkovej omáčky marinara
- 340 gramov celozrnných pšeničných penne, uvarených
- 1/3 šálky obyčajného gréckeho jogurtu
- ¼ šálka strúhaného parmezánu
- CBD podľa chuti a dávkovania (ingrediencie sú na 6 porcií, dávkuj podľa toho)
POSTUP:
1.Vo veľkej panvici s vekom zohrej olivový olej
na stredne nízkej teplote. Nezabudni, že CBD olej pri vysokej teplote degraduje,
a rovnako je na tom olivový olej, ktorý nie je určený na teplú kuchyňu.
Vyber si preto správny variant.
2.Pridaj vločky chilli a cesnak. Restujeme, kým
cesnak nezhnedne - asi 2 minúty.
3.Primiešaj šampiňóny, paradajky, soľ a korenie.
Restuj, kým huby nezačnú uvoľňovať vodu - asi 5 minút.
4.Pridaj špenát a prikry panvicu. Špenát nechaj
2 minúty pod porkievkou.
5.Odstráň pokrievku a vmiešaj cestovinovú
omáčku. Panvicu odstav z ohňa a nechaj 5 minút odpočívať.
6.Zatiaľ čo zmes zeleninovej omáčky vychladne, v
malej miske vmiešaj CBD do gréckeho jogurtu. Dôkladne premiešaj.
7.Do omáčky vmiešaj olejový mix gréckeho jogurtu
a CBD a potom pridaj penne. Poriadne ich poprehadzuj, až kým nebudú cestoviny a
zelenina obalené.
8.Rozdeľ do misiek na cestoviny a pred podávaním
na vrch nastrúhaj parmezán.
Užívaj!